De la memoria a la Resistencia


En aquesta ocasió vos convidem a la xerrada que, juntament amb Entrepobles i Brigadas Internacionales de Paz estem convocant el dilluns 25 d’octubre a les 20:15h a la Seu Universitària.

El Títol és De la memoria a la Resistencia. Los pueblos de Guatemala en defensa de la Madre Tierra, i els convidats que tindrem amb nosaltres:

Domingo Tum Mejía (Guatemala)
Indígena maya-kiché de la aldea de Parraxtut (municipi de Sacapulas, El Quiché). Va ser part de las Comunidades de Población en Resistencia durant el conflicte armat intern i va denunciar a l’Estat de Guatemala davant la Comissió Interamericana de Drets Humans per l’assassinat de la seva mare (María Mejía). Actualment, acompanya a la seva comunitat i les comunitats veïnes del departament a les tasques per a la recuperació de la Memòria Històrica i la defensa dels recursos naturals.

Javier Gurriarán Prieto (Guatemala)
Activista social històric del departament de El Quiché, ha acompanyat a les comunitats de la regió des de la etapa del conflicte armat fins l’actualitat. Enguany, fa part del col·lectiu Iniciativa de Memoria Histórica, que treballa per recuperar el protagonisme de la població dins de l’exercici de la resistència al genocidi, a l’oblit i a les noves agressions de la globalització.

 

0 comentarios: